FOTO, HISTORIA

Fotohistoria. På ett intressant sätt som involverade oss alla i arbetet. En resa tillsammans genom fotografins historia som byggdes på med fakta och kuriosa under tidens gång. Fann lektionen vara mer intressant är tidigare inlärningstillfällen under skolgången som velat visa på samma innehåll. 

Kommer till insikt om att uttryck genom fotografins konst kan vara så mycket och grunda sig i så många olika syften och förhoppningar än jag tidigare brytt mig om att inse. 

Någonstans kan kärnan sägas vara en strävan efter känslor, antingen hos fotografen eller betraktaren. En vilja att påverka. Göra skillnad. Återigen måste inses att känslor är så olika hos varje individ, som tydligt framkom i samtal om bilder där en bild gav upphov till nästintill motsatta känslor hos individer. Det intressanta blir i mötet mellan det varje individ bär med sig och de känslor som bilden ger upphov till. Hur dessa påverkar varandra. 

Men att samtala med en öppen och tillåtande atmosfär kan tänkas vara givande när man talar om bilder och känslor kring dessa. Det var i alla fall min egna upplevelse av det samtal lektionen erbjöd om fotografier. Viktigt att ta med sig att inget är mer rätt än det andra.   

--------------------------------------------------------------------





Kommentarer

Populära inlägg