FÄRG

Denna veckan har fokus varit på att öva på att se. Både färger och former. Öva upp seendet och öppna upp ögonen för hur man kan jobba med färger och former i en bilds uppbyggnad och skapande. Med endast primärfärgerna öppnas oändliga alternativ i frågan om färg, vilket vi har övat på i olika övningar samt samtalat kring. 

Jag finner det intressant hur färg på något sätt är så komplext och så variationerna i utförandet och tyckandet om olika färger kan skilja sig så mycket åt. En färg tilltalar en viss person medan den föraktas av en annan. Det är för mig intressant; hur färger påverkar oss och får oss att känna saker och väcka tankegångar som endast baseras på så simpelt som en färg. Och hur färger i kombination med varandra kan ändras och få helt nya betydelser och väcka nya associationer. Möjligheterna tycks vara oändliga. Både i det faktiska skapandet men även i uttrycket, i det man vill förmedla. 

I lärandet tänker jag att det blir viktigt att visa på att färger inte har några begränsningar. Att primärfärgerna, som till sitt antal är få, står som grund till så många möjligheter där inget är bättre än det andra utan snarare handlar om val av uttryck och känsla. 

--------------------------------------------------------------------














Kommentarer

Populära inlägg